I don't wanna feel / The way I feel

Håller på att bleka mitt hår. Så för tillfället ser jag ut som om jag tillhör familjen Weasley..


Tisdag:
Nervös och rädd satte jag mig på bussen, som åkte förbi min gamla skola och tog mig till gymnasiet. Var på gränsen till att börja gråta när jag åkte förbi Gamlestadsskolan, jag trodde aldrig att jag skulle sakna det så mycket som jag faktiskt gör. Utanför gymnasiet mötte jag på Patrik, den enda personen jag känner på hela skolan, som ska gå samma linje som mig också. När alla 64 st elever satt samlade i ett rum för att bli uppdelade i två klasser kände jag hur orolig jag blev. När det bara var tre, fyra namn kvar trodde jag verkligen att jag och Patrik skulle hamna i samma klass, men icke. Det var hjärtskärande att höra hur rektor Bengt sa hans namn och bad honom att ställa sig med de andra som nu tillhör SA11A. Jag får nu klara mig själv, precis som jag trott enda sen jag sökte in på den linjen som jag gjorde. Men redan efter ett par timmar började jag snacka med några rätt goá tjejer som jag nu försöker hålla mig till.

Idag: Gav mig själv ledigt idag. De andra i klassen är i Skatås och gör lekar, övningar osv för att lära känna varandra bättre. Men med tanke på att vi ska gå i samma klass i tre år så lär vi ju förr eller senare lära känna varandra, plus att jag är för lat för att gå upp för en backe som tar sisådär en kvart, tjugo minuter att gå upp för när man ska ta sig till Skatås. Fniss!
Men nu ska jag packa ner min kamera och lite småsaker, och sedan bege mig mot Liseberg. Ska möta upp Sofia och Joanna. Vi ska köa och sedan se The Ark som spelar klockan åtta ikväll. Deras sista spelning i Göteborg, någonsin. Dom ska ju lägga ner bandet efter turnén! Kommer kännas konstigt.. Men jag känner på mig att det kommer bli fint.

Livet är en fest (På både gott och ont)

Tisdag: Första dagen utav Göteborgs Kulturkalas. Gick runt med finaste tvillingparet Sofia & Pernilla, Jenny, Andrea och Emma. Vi gick förbi Kompassen där några bandmedlemmar från Saving Yesterday stod och spelade för att göra reklam för deras spelning senare under veckan. Senare på kvällen mötte jag upp kusin Nathalie som skulle sova över. 

Onsdag: Tog med mig kustinvitamin till Partille Köpcentrum, där vi bland annat köpte oss varsin lyxshake på Max Hamburgarresturang. Efter ett par timmar - strax efter att moster Rebecka hade kommit för att hämta Nathalie - åkte jag, mamma och pappa till Götaplatsen där Eldkvarn skulle spela. Plura må vara 60 år, men än briljerar han!

Torsdag: Såg när Saving Yesterday spelade på Kulturkalaset. Dom är så otroligt bra! Och deras sångare, Ilan, är så himla söt (man smälter lite inombords) och så skön att prata med. Ska ladda ner deras senaste låt "We Drown Again" om bara ett fåtal minuter, så jag kan försöka lära mig den tills nästa gång!

Idag: Mötte upp tvillingparet Sofia & Pernilla, Joanna, Jenny, Andrea, och Emma vid Centralen. Vi såg när Writing The Future och Retina spelade. Sedan tog vi spårvagnen till Scandinavium, gick till skateparken bakom biografen, in i en skog och satte oss på ett berg och drack cider, öl, rött vin och barcardi. Efter en stund kom det tre killar; Emil, Emil och Viktor. Vid det laget var alla - förutom jag och Andrea - så där lagomt fulla och vimsiga. Mitt från ingenstans kom Joanna på att det är Nickelodeondagen så hon och tvillingarna sprang hela vägen till Liseberg. Väl inne på Liseberg träffade vi på Ragge. Jag, Ragge och Andrea låste in oss på en toalett och drack upp några cider som Ragge hade kvar. Sedan kom det ytterligare mer folk, bland annat charmiga Adam som dock var aspackad. Men ack, så kul vi hade! Bästa dagen på riktigt länge. Gud vad vi skrattade åt varandra hela dagen lång! Nu när jag väl nyktrat till, ska jag lägga mig i sängen och kolla på film tills jag somnar!


Igårkväll var det kräftskiva. Syrrans pojkvän tog med sig sin vän (aka min beundrare). Till en början var det rätt så trevligt, men efter ett tag blev det bara fruktansvärt obekvämt.

Way Out West

Torsdag: På bussen påväg in mot stan började en man i 40 årsåldern prata med mig om Broder Daniel, Håkan Hellström, Thåström, Ebba Grön, Prince och Way Out West. Han sade hur nostalgisk han blev, för att han tyckte att jag påminde honom om 80-talet och han konstaterade gång på gång att han saknade att vara i min ålder (fast när jag sa att jag var sexton trodde han mig inte först, han sa att han hade gissat på några år äldre). "Du får mig att minnas 80-talet, då det var som bäst. Jag saknar att vara 16 år. Jag har blivit gammal, men innerst inne är jag fortfarande en sexton årig pojke. Jag är en vuxen man i ett barns kropp."
Sedan frågade han mig om gymnasiet, vilken linje jag ska gå, vad jag vill åstadkomma i livet. När jag berättade lite smått om tankarna som jag går omkring och bär på sa han "Du kommer bli något stort. Du har utseendet, hjärnan på rätt ställe och framför allt så har du hela livet framför dig."
Väl inne i stan gick jag och Katta o bytte våra Way Out West biljetter till armband.

Fredag: Vi såg Edward Sharpe & The Magnetic Zeros som var först ut. Sedan gick vi vidare till scenen där Thåström skulle spela senare på kvällen. Under tiden vi väntade såg vi Christian Kjellvander, Janelle Monáe och Fleet Foxes. Sen klev Thåström upp på scen och gjorde kvällen fullständigt magisk då han sjöng bl.a. Fanfanfan, Kärlek är för dom, Du ska va president och Die Mauer. Man var så gott som trollbunden.

Igår: Under tiden vi väntade på att Asta skulle komma satte vi oss på en gräsmatta en bit utanför festivalområdet, drack cider och kir, tog bilder, pratade om lite allt möjligt och tillslut gick vi in på området och letade upp Asta. Vi såg på Anna Järvinen en stund men hon var inget att ha, så vi gick och väntade på att Säkert! skulle börja istället. Hon överträffade mina förväntningar och spelade mina favoritlåtar. Sedan var det Pulp. Åh, dom var så gudomligt bra! Ångrar att jag inte ville ta platser någon timme tidgare än vad vi gjorde, för det hade varit bättre än bäst att få stå lite längre fram för att få den ultimata, magiska känslan. 


Magiskt, men tragiskt

Måndag: Tog en promenad ner till ICA Nära Utby. Hämtade ut mitt paket från Sciene Fiction bokhandeln. Så nu ligger min efterlängtade Gryffindor halsduk på min säng och väntar på att sommaren ska ge sig iväg, så att hösten kan komma så att jag får mer anvädning utav den.

Iförrgår: Pappa skjutsade mig hem till Jennie. Efter en liten stund fortsatte vi först in till stan, där vi träffade Jennifer som jag inte sett sen skolavslutningen (!!!) och köpte tre liter Coca Cola och godis för mer än femtio kronor, sedan åkte vi hem till Nadja. Klockan var närmare tio, elva när vi satte på en film. Men av någon anledning pausade vi filmen, blev upptagna med att ha roligt så vi glömde faktiskt av att vi höll på att se på film (fast vi såg klart den sex på morgonen). Jennifer kom vägarna förbi vid ett, halv två. Då var vi inne på Chatroulette och chattade med söta norrmän. Efter Jennifer gick framåt tre så rostade vi bröd som räknades som vår frukost, antagligen. Klockan var närmare sju när vi beslöt oss för att försöka sova ett par timmar. Vilket till en början inte gick så särskilt bra med tanke på att fyra brädor från Nadjas trävägg lossnade mitt från ingenstans när alla tre låg oskyldiga i sängen och försökte somna.

Igår: Vaknade först vid tolv. Blev bara en massa fniss och evighetsprat om ingenting. Men när dörren öppnades av sig själv så soppas mycket att den stod på glänt blev Nadja en aning rädd och kom o börja tänka på Paranormal Activity, men tillslut lyckades vi sova nästan två timmar till. Kvart i två, nästan direkt efter att vi vaknat - igen, ringde jag en mycket speciell person. Det tog tio minuter innan jag ens fick sagt det som jag egentligen skulle sagt från första början. Sen pratade vi i ytterligare tio minuer till. Tiden bara flyger iväg när vi pratar i telefon. Hans skratt är det finaste som finns - ibland kommer jag på mig själv när jag sitter alldeles tyst som en mus och bara lyssnar på hans underbara skratt.


Kan inte fatta att det är sant. Känner mig sviken. Bedragen.

Alla drömmer om fåglar / Även du / Även jag

Sitter här i mitt rum nu på kvällskvisten, lyssnar på The Ark, Thåström och Håkan Hellström och tänker på vad jag har gjort de senaste dagarna. Vad har jag gjort?
Jo, jag har varit iväg med familjen och badat flera dagar i sträck (då jag lyckades få en beundrare, vilket min familj retar mig för), har shoppat, sovit så länge jag bara kan, ätit mängder av glass, laddat ner alltför många filmer som jag kollat på från tidig eftermiddag till sena natten, läst några sidor ur boken om Ozzy Osbourne och sådana trevligheter.
Iförrgår, när jag var nyduschad och gick runt i pyjamas fastän klockan bara var strax efter åtta, ringde Nadja och ville att jag skulle möta upp henne och Jennie inne i stan. Vi åkte hit & dit, fram & tillbaka. Efter att ha suttit och druckit saft hemma hos Nadja åkte jag och Jennie hem till henne och kollade på film till halv fyra tiden. Fast Jennie somnade någon timme tidigare.

Idag var det planerat att jag och finaste tvillingparet Pernilla & Sofia skulle till Saltholmen för att bada. Men Pernilla hittade inte sitt busskort så hon hon kunde inte hänga med till Göteborg. Och när jag och Sofia satt på spårvagnen påväg till Saltholmen började det regna, så vi hoppade av och tog nästa spårvagn tillbaks in mot stan igen. Vi hoppade av vid Järntorget, gick längs Andra Långgatan (då gick vi för det mesta bara runt och konstaterade hur mycket vi vill fylla 18 nu och om inte om två år! Två år känns som en evighet) tills vi tröttnade och åkte till Centralen där vi mötte några vänner till Sofia som vi spenderade resten av dagen tillsammans med. 


Kikar runt på nätet efter välbehövliga tips för att få håret att växa fortare. Tröttnat på löshår nu..