Catch me if you can

Gårdagen var underbar. Alldeles fantastisk. Jag och Sofia tog bussen till Sisjön där fina folket satt kring en lägereld. Utsikten var så vacker, träden speglades i vattnet och solen var påväg ner. Vi turades om att spela på en gitarr som någon hade med sig. Jenny blåste såpbubblor. Vi grillade marshmallows och Hannes spelade låtar på gitarren som dom flesta kände igen, så det slutade med att vi satt och sjöng fram tills det var dags att börja packa ihop våra saker och bege oss hemåt.
Klockan visade 01:27 när jag, Sofia och Clara satt och väntade på att bli upphämtade av Claras pappa. Vi gick och lade oss direkt när vi kom hem till Clara, men låg och pratade en lång, lång stund. Till en början pratade vi om ett par roliga saker, men desto längre vi pratade desto allvarligare blev det. Men tillslut lyckades vi somna runt halv fyra. Delade säng med Sofia, som både snarkar och tar åt sig allt täcke, haha. 

När jag och Sofia satt och väntade på bussen påväg till Sisjön ringde min mobil. Okänt nummer. Jag hatar att svara när det är okänt nummer. Men Sofia tog glatt emot mobilen för att svara. Det visade sig att det var Adam. Det dröjde inte länge förrän Sofia räckte över mobilen. Så fort jag satte mobilen mot örat hörde jag hur Adam gapflabbade. Bara det fick mig att inse att han inte var helt nykter. Han var på fest med Pernilla, min kära änglasyster, i Ytterby. På något vänster hade dom kommit fram till att dom ville ha trekant med mig, så hela samtalet - som varade i närmare 20 minuter - bestod av att Adam försökte övertala mig. Gud, vad jag och Sofia skrattade! Vi höll seriöst på att dö utav skratt!

I'd rather dance with you / Than talk with you

Iförrgår: Liseberg med moster Rebecka och kusinerna. Kan aldrig få nog av pirret i magen som uppstår då man åker attraktioner som man inte åkt på flera månader, exempelvis då man åker ner för den första, brantaste backen på Balder. Vädret var då inte på topp, så avstod att åka Flumeride som annars är så svalkande att åka när solen steker. Vann två stjärnvinster, Toblerone och Paradis/Aladdin. Slösade mer än 100 kr på kramhjulet, jag ville så gärna vinna en panda! Vet inte hur många gånger det var ett nummer ifrån!

Igår: Flogging Molly spelade på Liseberg. Till en början hamnade vi längst fram, men redan efter första låten drogs vi allt längre och längre bak. Hade aldrig hört talas om bandet innan, men dom var faktiskt helt okej ändå. Publiken dansade hejvilt låt efter låt. Har ont i hela kroppen nu efteråt. Vilket beror dels på allt dansande, men också på grund av att jag blev inknuffad i staketet gång på gång.

Gick på West Coast Riot av ren impuls

Vaknade tidigt på morgonen och var alldeles seg i hela kroppen. Ändå tvingade jag mig själv till att göra mig iordning, för att sedan åka till stan. Det enda jag hade i huvudet var att köpa nya strumpbyxor. Sedan skulle jag sätta mig på bussen hem igen och bara njuta av solen. Men icke!
Pernilla, underbara änglasyster, smsade mig när jag satt och väntade på bussen som skulle ta mig hem. Hon var påväg till Göteborg, så gick istället till Centralstationen för att vänta på henne. Vi hann knappt hälsa innan hon ivrigt berättade att en vän till henne ringde när hon satt på bussen och berättade att Hi-Fi delade ut gratis biljetter till musikfestivalen West Coast Riot!
Med raska steg gick vi först till Hemköp för att möta upp Perry som skulle med, sedan raskade vi vidare igenom stan. Tillslut hittade vi Hi-Fi och kom ut från affären med varsin biljett till West Coast Riot! Vi behövde inte betala en endaste liten krona, fan va' värt!

Väl inne på festivalområdet träffade vi på bland annat Björn från Into The Sky, Ilan från Saving Yesterday, tvillingparet Pernilla & Sofia, Therese, Rebecka, Robin och Jonna som jag inte träffat på år och dar!
Bortsett från Sum 41 och All Time Low var det bara okända band som spelade. Sum 41 var ruskigt bra! Tyvärr är All Time Low sista bandet som spelar, från tolv till kvart i ett inatt, och med tanke på att det tog ett bra tag att gå längs motorvägen, 20 minuter med bussen från närmsta hållplats och jag har ingen aning om när sista bussen hem går så avstod både jag och Pernilla, så vi åkte hemåt direkt efter Sum 41.
Ursäktar för den kassa mobilbilden! Inte varje dag man går på en festival av ren impuls. Hade inte med mig kameran in till stan när jag trodde att jag bara skulle köpa ett par strumpbyxor och sedan åka hem igen..


Skolavslutning - Farväl 9c..

Morgonen började med att alla åttonde och nionde klasser samlades i aulan för att lyssna på rektorn och lärare. Blev en smula tagen när Jonas, som har varit vår lärare i SO och Svenska under alla år i Gamlestadsskolan, höll tal och sjöng lite grann.
Utanför klassrummet var stämmningen aningen dyster, ingen vågade röra en min. (Inte förrän när vi skulle skiljas åt i slutet)
Återigen skulle Jonas hålla tal. Och även denna gång var jag tvungen att hålla tillbaka tårarna. Det var då jag insåg att vi faktiskt inte kommer ses något mer.
När vi hade ätit upp gräddtårtan som våra klassföreståndare bjöd på, fått våra betyg och kollat på gamla kort var det dags att säga hej då till allihop. Det var ett tårfyllt farväl, för jag vet mycket väl att jag inte kommer ha lika bra kontakt med alla längre. Än är det svårt att förstå att vi inte går i samma klass längre, att vi alla ska åt olika håll nu. Det är svårt att förstå, att efter sommaren kommer vi inte träffas i skolan så som de andra åren, utan den här gången kommer vi sitta bakom nya skolbänkar och inte känna en enda själ på en ny skola..

Tog sedan bussen hem och fikade med mina föräldrar innan åkte jag till Kåsjön där Jennie, Nadja, Oscar, Aleksandar och Mattias var. Vi gick till en hästhage och klappade hästar, men efter en stund tog vi bussen till stan, där vi mötte upp Omar och åt på resturang. Även Felix från paraellklassen var med. Det gjorde nästan lite ont i hjärtat när vi satt där och hade det så bra. Alla var så glada och skrattade åt minsta lilla. Tänk om vi inte kommer hålla kontakten om ett par månader?

Jennie, Nadja och Felix tog spårvagnen hem medan vi andra stannade i stan en stund. Vi träffade på Marijana och Samira från klassen. Vi gick till hamnen, och gick så långt ut på bryggan som vi bara kunde. Och där ute satt vi ett bra tag innan vi började röra på oss, mot hållplatsen där vi tog bussen hem och pratade om Askungen.


Beautiful ones


Idag var det första gången på fleeera månader som jag träffade Emma igen!
Jag, Emma och Nadja åkte till Kåsjön. Jennie kunde tyvärr inte komma, för hon skulle vara i stallet hela dagen. Och Sebastian som ringde på morgonen dök aldrig upp. Men vad gör det när vi snart har sommarlov och kommer ha all tid i världen på oss?
Vi hade med oss engångsgrill, marshmallows och dricka. Tyvärr hade vi inte vädret på vår sida, det blåste en hel del så det tog ett tag innan vi fick igång grillen. Och solen försvann bakom moln allt för många gånger.
Men visst kan man ha roligt utan lite sol. Skrattade så mycket att jag fick ont i magen!
Har verkligen saknat sådana dagar som den här. Fler såna här dagar under sommarlovet.


I Bet You Look Good On The Dancefloor

Igår var det skolbal för alla nionde klasser från Gamlestadsskolan. För första gången i hela mitt liv gick jag i högklackade skor och hade lockigt hår! Det första jag gjorde när jag kom hem från skolan några timmar tidigare, var att sätta i papiljotter - vilket inte blev så som jag hade tänkt mig, så jag åkte hem till Jennie som hjälpte mig att locka håret med locktång istället.

Till en början gick jag runt i lokalen med ett gäng tjejer från klassen och vi undrade varför vi var där egentligen. Men senare framåt kvällen blev det faktiskt väldigt roligt! Vi i 9c var nog dom enda som mesta dels satt ner och tjötade istället för att dansa hejvilt bland de andra.

Picknickfestivalen

Solen som steker. Närmare 30 grader. Klunka i sig Loka efter Loka, Coca Cola efter Coca Cola. Svett som rinner längs ryggraden. Bortsett från att det har varit alldeles för varmt idag, så har det varit så fruktansvärt bra! Mötte upp finaste Pernilla, min älskade Änglasyster på Centralen tidigt på förmiddagen. Åh, vad länge sedan det var vi sågs. Strax därefter kom tvillingparet Pernilla & Sofia, Patrik och Benji. Vi gick med raska steg till Hemköp innan vi tog spårvagnen till Torp där Picknickfestivalen var. Till en början var det lagomt mycket folk, musiken var helt okej och vi träffade bandmedlemmarna i Into The Sky och Saving Yesterday. Med tiden kom det mer folk, musiken blev plötslig rätt kass och vi träffade på fina folket; Joanna, Rebecka, Jenny, Robin, Sebastian och några fler. Lite senare kom söta Clara som jag inte träffat på ett bra tag!

Pojk, du får mig att le och fnissa på det där sättet som bara kärleken kan få mig att göra.
Du är allt jag ser och hör / Du är allt jag ser och hör

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Iförrgår: Åkte hem till Nadja. Någon timme senare kom Jennie. Det ringde på dörren. Utanför stod Aleksandar och Felix. Dom hade ställt sina mopeder vid grinden. En hjälm, tre personer. Jag satte mig bakom Aleksandar medan Nadja, Jennie och Felix satt tätt intill varandra på Felixs moped. Vinden lekte med håret och smekte mina kinder. Det kändes som att vi flög fram genom Kortedalas alla gator. "Det brukar vara poliser vid City Torget" sade Jennie precis innan vi svängde in. Mycket riktigt. En polisbil kom åkandes emot oss. Hjärtat hoppade över ett slag. Jag, Nadja, Aleksandar och Felix var nära att få böta närmare 2000 kr var, men tacka Göteborgs snälla poliser. "Ni får en andra chans. Men kom ihåg, om vi ser er igen åker ni dit." 
Vi satt på trottoarkanten enda tills Sabina kom med sin moped och ytterligare två hjälmar. Innan vi visste ordet av det var vi vid Fjällboskolan där det redan satt personer, bland annat Jennies kusin och några från vår skola.
Åkte hem till Nadja igen när det började mörkna. Mörkret jagade oss in i natten. Hemma hos Nadja åt vi pannacotta, drack Power King och Coca Cola, åt godis, pratade om kvällen och kolldae på film efter film. När vi kollade ut genom fönstret började det ljusna igen. När vi gick och la oss var det lika ljust som det hade varit när jag kom till Kortedala mitt på dagen. Ingen av oss orkade ta fram nån madrass så alla vi tre lade oss i Nadjas hyfsat stora säng.

Igår: Fem timmars sömn. Vaknade först vid sju för att jag hörde att någon fick sms. Det var så fruktansvärt varmt i rummet! Min tröja som jag sov i var genomblöt av svett och svetten bara rann ner från pannan. Allting var så klibbigt och svettigt.
Ett par timmar senare satt jag på bussen påväg till ICA där mamma ville att jag skulle möta upp henne. Vi köpte glass, dagens tidning och tog en promenad. Vi hann knappt vara hemma i en timma innan moster Rebecka och kusin Nathalie kom. Mamma och Rebecka skulle bege sig till Slottsskogsvallen där Håkan Hellström skulle spela. Medan dom var borta satt jag och Nathalie ute i solen en stund och pratade, lyssnade på musik, åt godis och glass och det slutade med att vi satt och kollade på ett flertal tvprogram och filmer.


Studenten - Let's have a fucking party


Vaknade bara några minuter innan alarmet skulle sättas igång. Mina föräldrar var redan uppe, och var färdiga med det mesta som skulle göras. Vid elva kom mormor, Åke, moster Rebecka och kusinerna. Vi åkte till Lerum gymnasiet, stod och väntade i en timme innan allting började. Innan syster min och hennes klass sprang ut på scenen och dansade hejvilt i takt med musiken som dånade ut i högtalarna. Glitter, konfetti och ballonger kastades ut och försvann med vinden.

I slutet sjöng alla klasser tillsammans och gick sedan till sina flak. Jag, moster Rebecka och kusin Nathalie stannade för att kolla när dem åkte runt i Lerum medan de andra åkte hem för att förbereda maten och vänta in alla dom andra som skulle komma senare. Efter att ha sett syster min och hennes klass åka runt ett par varv passade vi på att gå in på ICA och köpte jordgubbar, glass och läsk som vi satt och mumsade på tills det blev dags att gå och leta upp syrran för att sedan åka hemåt.

Väl hemma kom gäster efter gäster. Farmor och farfar, farbror Björn och Lena, grannarna..
Vi åt god mat som bestod av bl.a. rostbiff, skinka, potatisgratäng. Mums! 
Och till efterrätt hade mormor bakat sin otroligt goda chokladtårta!

Grattis syster lyster, imorgon räknas du som arbetslös.