Såna chanser kommer en gång bara / Aldrig att dom kommer två

För en vecka sedan träffade jag Sofia från min klass för första gången sen skolavslutningen. Det fick mig att inse att det inte alls är långt kvar tills skolan drar igång igen. Imorgon är det en månad kvar.


11 juli: Födelsedagsfest för Linn i Slottsskogen. Jag gick dit med Sofia och Andrea men väl på plats träffade vi några personer som jag inte har träffat på väldigt länge, så som Clara, Emil, Joakim, Antonio, Sebastian och Bex. Alla satt i små grupper runt om partytältet som någon hade suttit upp, men för varje gång det kom en regnskur trängdes vi under partytältet och lärde känna resten av dom som var där. Innan jag försvann in i alkoholens dimma och inte tänkte så mycket på vad jag gjorde satt jag, Sebastian och Erika under partytältet och sjöng med när en kille med gitarr spelade Håkan Hellström låtar. Inte långt därefter kunde man hitta mig i en killes famn, någon som jag inte ens hade hälsat på tidigare under dagen. Han tog min hand och ledde bort mig från de andra. Det som hände lämnar jag osagt fastän i princip alla som var på festen redan vet. (Fick reda på dagen efter att det var ena bandmedlemmen från The Final Tide)
Torsdag: När jag satt i min säng och fortfarande inte hade orkat byta om fastän klockan var närmare fyra fick jag ett sms från Emma, som går i min klass. Hon skrev att hon var ensam hemma och undrade om jag, Sofia och Erik hade lust att komma. När vi möttes upp i stan passade vi på att köpa både alkohol och godis. Väl hemma hos Emma lekte vi med hennes fågel, satt i vardagsrummet och pratade, åt godis och drack alkoholhaltiga drycker. Senare på kvällen gick vi ut och virrade omkring tills vi hittade ett bra ställe ute i skogen där vi kunde vara för oss själva, då fick vi sällskap av ett rådjur som stod och brölade för kung och fosterland ett par meter ifrån oss. Efter att suttit ute i skogen en stund gick vi och köpte ännu mer godis i en liten kiosk. Väl hemma hos Emma igen satt vi bara och skrattade - höga som höghus - för allt o ingenting. Klockan hade inte ens slagit tolv då vi halvsov framför TV:n.
Fredag: Åkte hemifrån Emma så tidigt som kvart i tolv. Jag som har vaknat runt tolv, halv ett under hela sommarlovet var seg som jag vet inte vad. Satte upp håret i en slarvig tofs och orkade inte ens bry mig om smink fastän jag inte hade tagit med mig ett par solglasögon att gömma mig bakom. När jag kom hem var det bara att byta om och sminka mig, sen var det bara för mig att vända på klacken. Jag, Nadja, Emma och Vanessa tillbringade hela dagen på Liseberg.
Igår: Thåström spelade på Röda Sten. Kom när förbandet hade tre låtar kvar att spela, men med tanke på att det inte var så särskilt mycket folk lyckades jag ändå få en plats nästlängst fram. Självaste konserten var ruskigt bra. Helt sinnessjukt hur bra Thåström är live! Dock var det inte lika bra som på Way Out West förra året, men det var lååångt ifrån dåligt.

Start living for something worth dying for

30 juni: Jag, Sofia och Elin köpte med oss mängder med skräpmat innan vi satte oss på spårvagnen som tog oss till Slottsskogen. Vi hade även med oss en engångsgrill, så vi antingen grillade det vi åt eller doppade det i nutella. Och vi körde "jag har aldrig" med vodkan som Sofia hade med sig. Efter ett par timmar kom Angelo med tre av sina vänner, då blev det mycket gitarr och fotboll. Det kom fram några män som frågade fall vi ville vara med på brännboll, vilket Sofia, Elin och Angelo tackade ja till medan resten av oss satt och kollade på (Vi fick oss ett par goa skratt under spelets gång kan jag lova!). När det började ösregna tog vi skydd under ett jättestort träd och såg hur en efter en lämnade Slottsskogen.
4 juli: Årets första dopp! Jag, Nadja och Vanessa åkte till Kåsjön. Molnen såg tråkigt gråa ut men värmen var det inget fel på. Kunde dock inte stanna så länge då hela familjen skulle ut och äta på restaurang för att fira mamma och pappa som nu har varit gifta i 20 hela år. 
Fredag: Idag var det egentligen tänkt att jag och Sofia skulle på fest i Kungsbacka. Men istället åkte vi in till stan, drack öl och gick längs kanalen. När vi gick förbi Trädgårdsföreningen hörde vi musik som dånade ut från högtalarna, så vi saktade ner för att försöka uppfatta vilket band det var som spelade. Sedan gick vi och såg Rock of Ages på bio. Vi var dom enda i hela biosalongen som sjöng med till alla låtar, fint. När vi kom hem till mig satt vi och pratade en stund innan vi kollade på en film för att varva ner och det dröjde inte länge förrän vi somnade.
Lördag: Vi hann bara äta frukost och sitta i sängen i ett fåtal minuter för att fundera på vad vi skulle göra av dagen innan vi fick ett sms av Angelo. Någon timme senare satt vi på tåget mot Kungsbacka. Efter att ha bytt till buss och virrat omkring lyckades vi tillslut hitta hem till Angelo. Hans vän Tobias var redan där. Dom hade druckit flera burkar cider som jag och Sofia desperat tömde tills det inte fanns en droppe kvar. Vi gick ut och satte oss på balkongen för att röka ett flertal gånger under dagen, satt i sängen och lyssnade när Angelo spelade gitarr, lekte med Angelos sombrero hattar och brottade ner varandra i sängen.