Rena rama festivallivet

Fredag: Dags för Metaltown 2012! Låg och njöt av solen som sken in när mamma kom in i mitt rum och drog upp persiennerna klockan nio, redan då kände jag på mig att det skulle bli en bra dag. Mötte upp Sofia, Pernilla, Andrea och Patrik inne i stan. Efter någon timme satt vi på festivalbussen som tog oss till Metaltown. Väl framme gick vi runt och såg oss omkring, granskade spelschemat för dagen, slökollade på första bandet som spelade och sedan satte vi oss ner för att äta. När vi satt där och åt gick det förbi en kille som jag kände igen så väl. Hela världen stannade till för ett par sekunder då jag insåg att det var Sebastian, som jag inte har träffat på ett halvår. Strax därefter fortsatte vi till scenen där Marilyn Manson skulle spela framåt kvällen. Vi stod och trängdes i flera timmar som kändes som en evighet. Men sen gick Marilyn Manson upp på scen och gjorde kvällen magisk. Precis när Marilyn Manson gick av scenen började det regna, och när vi kollade på In Flames ösregnade det. Vi var så gott som dyngsura när vi kom hem till Pernilla & Sofia framåt två, tre tiden. Har nog aldrig känt mig så ofräsch som jag kände mig då pågrund av alla blöta kläder som klibbade sig mot huden, mascaran som hade runnit enda ner till kinderna och håret som var blött, tovigt och luktade rök.

Lördag: Vaknade av att Pernilla hoppade på mig. Innan vi återigen skulle ta oss till Metaltown låg vi i sängen och kollade på roliga videoklipp på Youtube. När vi kom fram till festivalområdet och precis hade kollat klart på ett band träffade vi på ett gäng killar från Örebro som Sofia hade börjat prata med i fredags. Dem frågade fall vi ville följa med till parkeringen och dricka öl, vilket vi verkligen inte kunde tacka nej till! Så dagen spenderades mestadels på parkeringen där vi blev bjuden på öl i mängder. Vi drack öl, rökte cigg och skrattade åt min röst som var helt förstörd efter Marilyn Manson's spelning. Blev dock aningen för full och glad, då jag tackade ja till att röka på. När vi gick tillbaka till festivalområdet kunde vi inte låta bli att kolla på Hammerfall enbart för att få höra deras låt "Hearts on fire". Hann även se Sabaton innan jag tog festivalbussen in till stan där pappa kom och hämtade mig.

Idag: Idag var det första gången på fyra dagar som jag fick sova ut. Och min röst är nästan helt återställd, äntligen! Var fortfarande hes när vi fick besök av mormor & Åke, moster Rebecka och kusinvitamin Nathalie igår, men värst var det i lördags då jag var på gränsen till att tappa rösten helt. Men det var det värt! Och även min kropp som har varit öm och svullen på vissa ställen har nästan repat sig helt och hållet. Har fortfarande svårt att ta in att jag har sett Marilyn Manson för andra gången (och den här gången stod jag nästlängst fram!!!) och att Joakim, en vän till Pernilla & Sofia, fångade bibeln som Marilyn Manson kastade ut.

School's out

6 juni: Åkte in till stan där jag mötte upp Sofia. Vi åkte till Liseberg och träffade Hanna som redan satt vid scenen. Växlade några ord och lämnade våra saker, sedan begav vi oss vidare mot Apslätten där Picknickfestivalen höll hus. Vi fick sällskap av Emma och några av hennes vänner. Väl där började minnen från förra året komma fram, vi träffade Joanna och Jonna, solen sken och artister uppträdde. Efter sisådär två, tre timmar åkte jag, Sofia, Joanna och Jonna till Liseberg. Hanna satt fortfarande kvar vid scenen men nu hade även Pernilla kommit. Vi åt Ben&Jerry's glass och med tiden kom också Jenny, Elin och Emil. Och ytterligare några timmar senare, efter att nästan smält bort i solen, var det dags för Timbuktu att göra entré.

Idag: Skolavslutning! Dagen till ära hade jag (en alldeles för stor) klänning på mig. Morgonen började med fika och lekar med klassen. Efter bamba var det samling i aulan där ett flertal personer sjöng och dansade. Därefter sa vi hejdå till några klasskamrater medan vi var ett gäng som stannade kvar. Vi gick upp på taket där vid biograf Bergakungen. De gråa, dystra molnen försvann och solen värmde så härligt när vi satt och åt, pratade och lyssnade på musik. Så nu har vi tydligen sommarlov. S-o-m-m-a-r-l-o-v. Det låter och känns så konstigt, varför? Men en sak som varken låter eller känns konstigt, är att på fredag är det Metaltown! Då ska jag äntligen få se Marilyn Manson för andra gången. Längtar så himla mycket!