När det blir varma sommardar / Kom ihåg mig då

När både ögon och soleksem klias och näsan täpps igen så att det knappt går att andas, då vet man att sommaren är här. Sol, värme, pollenallergi och soleksem.


16 maj: Hängde med Sofia (från min klass) hem. Påväg hem till henne passerade vi fält efter fält, bondgårdar efter bondgårdar. Det första som jag fick syn på när vi svängde in på hennes gata var en skylt där det stod "Plocka upp efter hunden och hästen!". Vi åt pannkakor och drack öl. Sedan gjorde vi kladdkaksmet som vi mumsade på när vi låg i sängen och kollade på Jackass 3D. Sedan kom hennes föräldrar hem, då blev det tacos och sedan kollade vi på film resten av kvällen.

Igår: Segaste skoldagen på länge. Satt i skolan från tio i tio till tjugo över två och gjorde ingenting. Blev alldeles trött och seg i hela kroppen, men senare på kvällen åkte jag in till stan där jag träffade Sofia (från Kode) och Andrea. Vi satt i en park och drack smultronvin. Runt sex tiden begav vi oss mot Liseberg och såg när Mustasch spelade. (Under tiden vi satt och väntade med solen i ansiktet så kom det fram en kille som hälsade på mig. Inte vilken kille som helst, utan en kille från mitt förflutna som jag försökt glömma bort och som jag dessutom inte träffat på två år, men hur kan man glömma bort sin första kärlek?)

Dagarna nästan springer iväg. Nu är det bara 3 veckor kvar i skolan. Jag känner mig inte riktigt mentalt redo för sommarlov då jag ständigt tänker på hur det var vid den här tiden för ett år sedan. Försökt så gott jag kan för att hålla oss samman även fast vår relation till varandra har ändrats så hastigt under en såpass kort tid, men nu finner jag det meningslöst att försöka hålla mig fast vid någon som inte längre bryr sig. Det är skillnad på att ge upp och att gå vidare. Men jag kommer fortfarande ha dig i baktanken, för än finns det obesvarade frågor. Och våra minnen kommer fortfarande att spelas upp i mitt huvud om och om igen.

Hey, cruel world / you don’t have what it takes

24 april: Otursdag. Började med att vi hade nationella i svenska direkt på morgonen, vilket gick ganska bra bortsett från att precis innan vi gick in så råkade jag komma åt en inställning på min mobil. Inte vilken inställning som helst, utan röstkommando. Vad jag än gjorde med mobilen så pratade den bara, så givetvis började den prata mitt under provet då jag fick ett sms... Sen efter skolan skulle jag till frisören. Då slog jag i huvudet på bussen och var så inne i musiken som jag lyssnade på att jag glömde hoppa av, men tur som var låg nästa hållplats inte så långt ifrån! (Fick även höra av min frissör att jag är lik Cameron Diaz när jag skrattar)

Fredag: Lyckodag. Det började redan på morgonen, på spanska lektionen. Fick B på en skrivuppgift, helt sinnessjukt! Jag som inte ens kan säga en hel mening på spanska, haha. Sen när jag kom hem från skolan kom ett paket från CDON med posten, och det var inget mindre än Marilyn Manson's nya album Born Villain! Framåt sju tiden tog jag och mamma bussen in till stan och åt på McDonalds. Sedan tog vi spårvagnen till Järntorget. Vi gick in i biograf Draken och det första vi fick veta när vi kom var att pga ett datafel var alla platser onumrerade, så man fick sätta sig precis vart man ville! Så istället för att sitta på rad 19 - som vi egentligen skulle göra - satte vi oss på rad 9. Under tiden vi väntade på att det skulle börja spelade dem låtar med Markus Krunegård, Lars Winnerbäck och Broder Daniel. Sedan gick Filip & Fredrik upp på scen och gjorde en superduperbra föreställning! I slutet av föreställningen fick dem blommor som de kastade ut. Både jag och mamma kollade förvånande på varandra när jag insåg att jag hade Fredriks bukett i famnen.

Igår: Valborg. Istället för att supa skallen av mig så gick jag på bio med Nadja och Emma. Några timmar innan bion gick vi runt i Partille Köpcentrum där vi både shoppade och åt. Sedan satt vi i en biosalong i lite mer än tre timmar och grät en skvätt, då vi såg Titanic i 3D.