Bye 2012. 2013, please be good.

19 december: Äntligen jullov! Började lovet med att jag, Venla och Assal satt hemma hos Aysel och lyssnade på Darin. Några timmar senare när det började mörkna ute passade vi på att åka till Liseberg. Det var en mycket kall kväll, men visst hade vi det mysigt ändå då vi åt churros, klappade djur, gick bland köpstånden och värmde oss vid den öppna elden.
24 december: Trots att varken moster Rebecka eller kusinerna kom ner hit till Göteborg för att fira jul pågrund av allt som händer just nu, så blev det en helt okej julafton i alla fall. Jag måste medge att jag inte är så mycket för julafton längre då julkänslan har legat på noll de senate åren. (Antar att det beror på att vi gör samma saker varje år, vilket blir tråkigt i längden.) Men jag är i alla fall nöjd med mina fina julklappar.
Igår och tidig morgon: Min plan inför nyår var att ha tjejmiddag med Nadja och Vanessa, men det ställdes in då Nadja blev sjuk. Så jag stannade hemma medan systerlyster åkte iväg på party. Det var jag, mamma, pappa och våra grannar Anna och Thomas. Jag som inte såg fram emot att behöva spendera dagen hemma blev positivt överraskad över hur trevligt vi hade det! Efter all mat (och sista händelsen 2012 då Thomas råkade hälla salt istället för socker över all creme brulee) hade vi musik quiz. Då var det de äldres tur att bli överraskade över att jag inte lyssnar på dagens musik, utan mer på musiken som de själva lyssnade på under sina unga dar. Vi spelade bland annat The Cure, The Smiths, The Clash, Joy Division, David Bowie, U2, Frankie Goes To Hollywood, Patti Smith, Nazareth, Culture Club, Duran Duran, Billy Idol, Vanilla Ice men även lite modernare så som Markus Krunegård och Kent. (Men det blev mestadels sådana gamla låtar som jag knappt hört talas om.) Vi höll på med musik quizet i tre timmar. Så himla mysigt! Klockan var så mycket som halv sex när vi kände att det var dags att lägga oss.


Jag välkomnar det nya året med öppna armar. 2013 kan knappast bli lika dåligt som 2012, som har varit det sämsta året på alla möjliga sätt o vis.